Celebrate The Sun

World Crossings logo
World Crossings logo
Iconen
Iconen
World Crossings logoDonker
World Crossings logo donker
Beeldmerk
Beeldmerk

Dit was een opdracht voor een nieuw merk genaamd World Crossings. Het merk moest luxe, duurzaamheid en verre reizen uitstralen. Met World Crossings kom je overal.

V

oor de uitstraling van het merk heb ik gekeken naar natuur, bekende plekken, en verre bestemmingen. Ik begon eerst met het tekenen van dieren en planten uit de natuur om vanuit die basis verder te werken. Een idee was ook om een persoon abstract te tekenen met lijnen die een "cross" zouden vormen.

Schetsen

  • Schets - cultuur en x persoon
  • Schets - logo vorming
  • De wereld met zijn iconen

Daarna ging ik kijken naar het merk "World + Crossings". Ik wilde de natuur en het kruizen van de wereld combineren. Er mocht van mij geen vliegtuigje te zien zijn in het logo (wel in de schets). Dit zie je erg vaak en is ook erg cliché en een vliegtuig is ook niet de milieuvriendelijkste manier van reizen.

Ontwerp

  • transparant beeldmerk
  • Gekozen beeldmerk
  • Uiteindelijk ontwerp met iconen

Na enige tijd schetsen, spelen met lettertypes kwam ik bij het logo van World Crossings uit. Het reizen over de wereld, waarbij paden en culturen elkaar kruisen. Het kruis is gericht op verre bestemmingen (vanaf Nederland). Ik heb ook icoontjes toegevoegd die onderdeel van het logo. Ze stralen de bekende verre reizen uit met hun eigen cultuur. Deze zijn ook los inzetbaar op de website van World Crossings.